Donderdag 30 juni 2022 Sauveterre de Bearn – Ostapat (28 km)

Om 6 uur vanmorgen heb ik het pand van Josette verlaten. Het was echt wel miezerig weer Het nodigde niet uit om te wandelen maar goed dat hoort er uiteraard ook bij. Na zowat 10 kilometer werden de omstandigheden alleen maar erger want mijn voet begon weer goed te protesteren. Op een zeker moment passeerde ik een kliniek en na enige aarzeling besloot ik dan toch om even langs te gaan bij de spoeddienst. Na 2 uur wachten hebben ze dan toch de tijd genomen om eens naar mijn voet en teen te kijken. Mijn teen zag er nogal gezwollen en rood uit. Nadat ik mijn recente verleden had verteld adviseerde de dokter mij om mijn tocht toch maar te beëindigen en mijn teen thuis te laten behandelen. Dat was wel even schrikken en slikken want dat had ik nu eigenlijk niet verwacht. Op dat moment was ik daar nog niet zo van overtuigd maar dat werd op korte termijn al duidelijk. Ik moest nog 12 km stappen en ik ben hier aangekomen met een schoen en een pantoffel aan de voeten dat allemaal in de regen en op een glibberige afdaling met keien. Het was echt afzien en het gaat van kwaad maar erger. Als ik realistisch moet zijn moet ik toegeven dat het de laatste paar dagen eigenlijk meer kommer en kwel was dan genieten. Onderweg heb ik dan de knoop doorgehakt en besloten om tijdens het weekend naar huis te komen. Een zeer moeilijke beslissing is dat omdat ik er zo naar uitkeek om die. Camino Primitivo te stappen. Nu sta ik er na twee maanden stappen met mijn neus voor en moet ik de strijd staken. Ik ga niet goed slapen denk ik. Hoe dan ook het zij zo en volgend jaar komt er weer een Camino. Tot slot wil ik iedereen bedanken voor vele reacties en de ondersteuning die ik mocht ontvangen. Ik vind het jammer dat we op deze manier moeten afsluiten maar we zien mekaar misschien wel op mijn presentatie in het najaar of eerder. Morgen nog wel een kort ritje naar St Jean (als het lukt) maar zaterdag blaas ik dan de aftocht (moet nog eens kijken hoe en wat) maar nu ga ik slapen na deze slopende. en teleurstellende dag. Tot morgen.

12 thoughts on “Donderdag 30 juni 2022 Sauveterre de Bearn – Ostapat (28 km)

  1. Jammer, maar geen zin als de voeten niet meewillen en het van kwaad naar erger zou gaan. Niet nodig eventuele ontstekingen niet te laten verzorgen. ’ty Ga je goed!!!

  2. Spijtig nu je al zo ver was maar de gezonheid gaat voor. Zien u wel verschijnen in de tuin hou je goed

  3. Hoe jammer ook ,maar toch een moedige en juiste beslissing. Je moet van je tocht genieten en niet bij elke stap afzien van de pijn. We gaan je met open armen ontvangen want 1800 km afleggen is niet voor iedereen gegeven. Kijk terug op de mooie momenten van je tocht om de pijn wat te verzachten.
    Tot ziens .

  4. Hey Marnix, du hast das super gemacht, auch deine Entscheidung aufzuhören! Dann hast du auch Mal Zeit, die vielen Erlebnisse zu verarbeiten und dich neu zu sortieren!
    Alles Gute für den Nachhauseweg und das Ankommen daheim!
    Liebe Grüße aus Nürnberg

  5. Dag Marnix, dat moet een hele teleurstelling voor jou zijn. Je was zo goed bezig en inderdaad heel dicht bij de Spaanse grens. Je mag terecht trots zijn op wat je hebt bereikt.
    Ik heb genoten van je reisverhalen en kijk al uit naar volgend jaar!
    Met de beste groeten uit Lembeke

  6. Dag Marnix.
    Ik kan mij voorstellen welke grote ontgoocheling je beslissing voor u is. Je hebt een bewonderingswaardige moed en doorzetting aan de dag gelegd. Helaas de tegenslagen waren te groot. Het is fantastisch dat je al uitkijkt naar volgend jaar!
    Van Saint J.p.d.Port kom je wel in Biaritz waar er TGV verbinding is naar Parijs en Brussel. Vanuit Gent is er een bus naar Bassevelde. Stap af in Ertvelde en ik breng je naar huis. Vanuit Gent (of vroeger)ben ik bereikbaar op +32 473767479. Groeten.
    Groeten.

    1. Dag Robert,

      Je medeleven waardeer ik ten zeerste maar mijn vrouw komt me ophalen in Gent St Pieters. Ik neem binnenkort wel eens contact op met jou. Ik vind je een fijn mens. Groetjes Marnix
      A propos dinsdag ben ik iets vroeger dan verwacht op ons gite in Lembeke.

      1. Dinsdag ben ik niet beschikbaar.
        Is ook niet zo dringend. Maar ik wil je relaas vast eens horen. Tot binnenkort weleens. Robert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...