Woensdag 22 juni 2022 Saint Ferme – Pondaurat (28,60 km)

We hadden afgesproken om vanmorgen om 7 uur gezamenlijk te ontbijten. Iedereen was goed op tijd wakker want om 6 uur kwam er alweer een hevig onweer over. We hebben het ontbijt een beetje uitgerekt zodanig dat we toch bij droog weer konden vertrekken. Het was wat spektakel betreft niet zo’n uitschieter vandaag alleen dat de eerste bloeiende zonnebloemen zich lieten opmerken. La Reole was het vooropgesteld eindstation om dat er daar een camping was. De camping viel echter veel tegen evenals het dorp. In de grote winkelstraat waren 8 op de 10 winkels definitief gesloten. Het leek wel een spookdorp, vuil en armtierig tot en met. Dit was echt geen plaats om te verblijven dus net als gisteren 7 kilometertjes extra. Annette had me gisteren nog wat advies gegeven en dat heb ik dam maar ter harte genomen.Nog even telefonisch gecheckt en jawel er was nog plaats. Ik zit weer eens op een boerderij op den buiten waar je zo altijd weer hartelijke wordt ontvangen. Later is Eric nog aangekomen en onze twee meiden uit Parijs zijnde Lucy en Daria. De boerderij heeft mijn inziens geen enkele toekomst meer en ziet er niet uit maar die mensen zijn tevreden zoals het is lijkt me. Ze vinden het leuk hun hebben en houden nog te kunnen inzetten voor de pelgrims.De verouderde kamers van de kinderen zijn op die manier weer in gebruik. Om half acht was het te eten. Voorafgaand kregen we van de maitre ’t hotel een rondleiding op het erf en zijn moestuin gewoon om aan te tonen dat de groente en al het vlees eigen productie was en dat kon je smaken ook. Of we genoeg hadden ?? Ik heb voor het dessert moeten passen en dat overkomt mij niet zo gauw. Veel respect heb ik voor die mensen en dat op die leeftijd !! En morgen om half zeven staan ze daar terug hé. Het is nu al twintig voor tien dus de hoogste tijd voor een pelgrim om de plaveturen te sluiten. Wel te rusten en tot morgen. Ik geef jullie nog een zonnebloemetje mee.

2 thoughts on “Woensdag 22 juni 2022 Saint Ferme – Pondaurat (28,60 km)

  1. Goeie nacht nonkel Marnix, eindelijk heb ik eens tijd genomen om je route en verhalen te volgen, al heel veel mee gemaakt zo te lezen, maar toffe momenten om nooit te vergeten. Ik heb vandaag ook je tocht gesteund. Ik hoop dat alles vlot blijft verlopen, alhoewel er altijd wel een onverwacht voorzienigheid zich kan voordoen, hopelijk niet te veel last van hoge temperaturen of koude natte golven, zere voeten of benen, we duimen. Je doet het uitstekend.Ik ben maandag bij Jeff Dillen geweest, het staat in zijn agenda voor 28-08 genoteerd en hij probeert nog iemand warm te maken om met een tweede koets mee te komen die dag. Het ga je verder goed op je Compostella tocht en tot later. Vele groetjes Heidi

  2. Hey broertje ,hier ben ik ook nog een keer .Je avonturen van de laatste dagen even gelezen ,ik moet zeggen ;het word steeds spannender.Klimmen ,de hitte ,eten zoeken enz .Het tempo zit er ondanks alles goed in ,want je doet steeds heel wat kilometers ,chapeau.Verzorg je goed en geniet van alles he .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...