Dinsdag 24 mei 2022 Ervy-le- Chatel / Chablis ( 32 km )

Om 05u15 liep de wekker af met de bedoeling om omstreeks 06.00 u te vertrekken richting Vezanne. Ons ontbijt stond klaar in de woonkamer van onze B & B. Het was heel gezellig en wellicht was dat de reden waarom ons plan al meteen uit de hand liep. We zijn weer begonnen kletsen dat het geen naam had met als gevolg dat we pas om 7 uur zijn vertrokken. Het landschap was fenomenaal mooi. We hebben praktisch heel de dag tussen de velden, de bossen en de wijngaarden gelopen. Het was echt genieten van de omgeving dank zij de heuvels en de groene schakeringen van de velden. We zouden overnachten in Vezanne maar dat was een foute inschatting want daar was er helemaal niks te beleven. We besloten dan maar verder te stappen naar Chablis zo’n 9 km verder in de hoop daar iets te vinden. We zijn omstreeks half zes in mijn favoriete wijnstad aangekomen en ook daar bleek alles ineens volzet. Uiteindelijk zijn we gaan aanbellen bij de pastorie. Ook daar een kregen we geen gehoor maar de buurvrouw heeft ons uiteindelijk een onderkomen gegeven in een aanpalend gebouw. Nadien heeft zij contact gemaakt met een verantwoordelijke die ons een matras met toebehoren heeft gebracht. Eenmaal het bed ingericht moesten we voor een douche ons middels een code wenden tot een ander gebouw waar tot onze grote verbazing enkele andere pelgrims waren ondergebracht. Op die manier hebben kennis gemaakt met Sonia uit Hamburg en Leonard uit Amersfoort. Al bij al een moeilijke bevalling dus maar het is mits enig geduld allemaal goedgekomen. Mijn collega vond het inmiddels allemaal welletjes en is na de was en de plas direct gaan slapen. Ikzelf wou toch nog even mijn favoriete wijn gaan proeven want tot slot van rekening had ik na al die

koude maaltijden eens behoefte aan een stevige warme maaltijd om mijn energie weer op peil te brengen. Om negen uur ben ik na mijn beufstuk friet terug aangeland op onze locatie en moest ik even controleren of iedereen op z’n stekje was want ik was aangesteld om de zaak te vergrendelen. Eenmaal mijn taal volbracht ben ik moe maar voldaan in mijn slaapzak gedoken zonder enig idee wat er morgen staat te gebeuren maar dat zien we dan wel.

2 thoughts on “Dinsdag 24 mei 2022 Ervy-le- Chatel / Chablis ( 32 km )

    1. Hoi Etienne ’t is altijd plezant om een reactie te krijgen. Dank daarvoor. Hoe is het in Lembeke? Doe ze de groeten he Trouwens als ik terugkom komt er eentje bij (via een huisarts!!)
      Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...