Zaterdag 21 mei 2022 Savieres – Troyes ( 23,75 km )

Vanmorgen afscheid genomen van Mevr Noble en haar klein toch wel rommelig huisje. Na enige woorden van dank te hebben neergepent in haar logboek gingen we richting Troyes. Net als gisteren kregen we weer zo een ellendig lang jaagpad langs het water voor onze neus. In vergelijking met gisteren kwamen we toch meer mensen tegen. Waarschijnlijk omdat het zaterdag was en we op weg waren naar een toch wel grote stad. Menige keren werden we aangesproken en kregen we boeiende verhalen te horen. Je acht het soms onmogelijk van waar die mensen komen en waar ze mee bezig zijn. Het eigenaardige is dat we van de ganse week nog geen enkele pelgrim hebben gezien. Waar we ook naar uitkeken was een barretje of een winkeltje maar ook die waren niet te bespeuren tot er opeens een omgebouwd busje opdook die de vissers kwam voorzien van spijs en drank. Dat was een geschenk uit de hemel. Na een broodje met ham en een wijntje ging het richting Troyes. Daar aangekomen hebben we eerst onze boodschappen gedaan. Ik moest een nieuwe pet (verloren) en Chris moest een kabeltje om zijn smartphone op te laden (kapot). We moesten ons reppen om de kathedraal nog te bezoeken want we werden om 17.00 uur opgehaald door onze gastheer want ons verblijf lag buiten de route. Het is zeer moeilijk om een slaapplaats te vinden maar we krijgen veel hulp van de plaatselijke bevolking. Ons verblijf was iets anders dan de vorige. Alhoewel ze al wat ervaring hadden met pelgrims kwamen de gastheer en vrouw zeer zenuwachtig over. ’s Avonds werd de tafel oneens volgepropt met borden en eten maar in de kortste ging alles weer retour. Je had nauwelijks de tijd om te eten en zelf aten ze niet mee want ze zouden naar verluidt te veel aankomen. Als alles was opgeruimd heeft men zich verontschuldigd want men moest de bloemen water gingen. Terwijl wij aan het terras nog even aan het nakaarten waren en de tocht van morgen bekeken werd er in een ijl tempo heen en weer gevlogen met gieters water. Een gezellig samenzijn was niet meer aan de orde dus zijn we maar richting onze kamer getrokken om ons voor te bereiden op alweer een nieuw avontuur.

Tot morgen. Het gaat je goed.

Groetjes

2 thoughts on “Zaterdag 21 mei 2022 Savieres – Troyes ( 23,75 km )

  1. Goede morgen Marnix,
    Afgelopen dinsdag ben ik naar het Bardelaeremuseum geweest. Etienne was jouw reisverhalen aan de gasten aan het voorlezen. Ik moest je van Jurgen zeer veel groetjes doen en van Jan veel sterkte toe wensen en volharden in je doelstelling. Carlos had zich net ziek afgemeld. Ze missen je wel een beetje. Ook van Marcus, Griet, Etienne en mij nog veel succes en kijken vol verwachting naar je volgende avonturen. Het bedrag van de sponsoring staat nu op 2130 Euro. Tot de volgende en het gaat je goed.

  2. Hola Marnix, ik lees dat je echte avonturen beleefd op jou tocht. Tof dat je iedere dag iets neerschrijft. Ik kan me jou vermoeidheid goed voorstellen, wandelen onder een stralende zon wordt dikwijls onderschat.
    Zelf wandel ik iedere dag in de Campo van El Pareton, ik moet vroeg vertrekken want door de dag is het hier tussen de 32 en 34 graden. Het is de Campo, dus geen schaduw.
    Ik wens je nog veel succes met je tocht en geniet van de verhalen die je neer pent.
    Groetjes, Ludo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...